© 2010, RAEK! Management  All rights resereved.

RAEK! Management
VERBINDT MENSEN, IDEEËN & BUSINESS

RAEK Racing wint in de Westfield Cup

Tijdens het eerste event van de Westfield Cup 2011, op zondag 10 april, was RAEK Racing oppermachtig. Arjen Heeck - eigenaar RAEK! Management - was het snelst in de vrije training en in de kwalificatie, om vervolgens zijn eerste startpositie om te zetten in twee maal winst in beide heats.

Op zaterdag 9 april werden de drie bolides geprepareerd door RAEK Racing al naar het Circuit park Zandvoort vervoerd. Zodat het team op zondag 10 april rustig naar het circuit kon. RAEK Racing prepareert dit jaar naast haar eigen Westfield ook nog de auto’s van Andrew Vosselman en Philip Griffioen. Tevens heeft RAEK Racing twee monteurs op de racedagen tot haar beschikking, namelijk Oscar van Dijk en Ab Lohman.

 

De vrije training verliep naar wens. In Arjen’s vierde rondje zette hij een tijd neer van 1.58,491 en was hiermee een kleine halve seconde los van de nummer twee Hayley Lazell. Andrew & Philip deden het rustig aan en eindigden respectievelijk op een 20e en 21e stek.

 

In de kwalificatie was het al in de derde ronde raak. Met een tijd van 1.58,461 was Arjen acht tienden los van de nummer twee, de kampioen uit 2010, Francois Claeijs. Andrew Vosselman kwalificeerde zich op een keurige 19e plaats met een snelste ronde van 2.02,313 en Philip, ondanks remproblemen eindigde hij op plek 24 met een rondetijd van  2.03,918. Kortom niets dan lof voor de twee nieuwkomers.

 

Race 1 werd, zoals gezegd, ook een prooi voor Arjen. Tijdens deze 12 rondjes maakte hij geen enkele fout en kon gestaag zijn voorsprong uitbreiden op de nummer twee Francois Claeijs, die na afloop nog een straf van 10 seconden kreeg voor het afsnijden van de baan. Uiteindelijk wist Arjen met ruim vijf seconden voorsprong te finishen. Andrew wist helaas de race niet te finishen door een spin in het Scheivlak. Daarentegen wist hij wel zijn snelste tijd ooit te rijden met een 2.01,807. De remproblemen van Philip bleven helaas terug komen waardoor het niet kon ‘aanvallen’, maar belangrijk was wel dat hij de wedstrijd uit wist te rijden.

 

In race 2 maakte Arjen bij het uitkomen van de Renault-bocht een schakelfout waardoor hij terug viel naar de derde plaats. Dit werd in enkele ronden weer goedgemaakt, waarna hij weer afstand nam van de rest van het veld. Philip werd dit keer 24e en Andrew wist de wedstrijd ook uit te rijden op plaats 27.

 

Al met al een schitterende start van het seizoen. Wilt u privé race-instructie, of een relatiemarketing event tijdens één van de Westfield Cup events, neem dan vrijblijvend contact op, wij helpen u graag verder.